İstanbul
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

İletişim Başkanı Altun: “UAD’nin kararının, İsrail’in yaptıklarının hesabını vermesine vesile olacağını umuyoruz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İletişim Başkanı Altun: “UAD’nin kararının, İsrail’in yaptıklarının hesabını vermesine vesile olacağını umuyoruz”
Abone ol
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından Uluslararası Adalet Divanı’nın Filistin’deki saldırılara ilişkin aldığı karara yönelik bir paylaşımda bulundu.

 

İletişim Başkanı Altun, paylaşımında şunları kaydetti: “Uluslararası Adalet Divanı, İsrail’in işlediği savaş suçlarının hesabını vermesi noktasında etkili bir adım atarak yerinde bir karar vermiştir. Mahkemenin kararı, İsrail’in etnik temizlik çabalarına sessiz kalan ve suç ortaklığı yapan pek çok Batılı hükûmetin ataleti ve uyguladığı çifte standart açısından kaydadeğer bir istisna niteliğindedir.

Söz konusu kararı memnuniyetle karşılıyor ve bu kararın İsrail’in yaptıklarının hesabını vermesine ve masum binlerce Filistinli sivil için adaletin yerini bulmasına vesile olacağını umuyoruz. Onlara karşı işlenen suçlardan sorumlu olanların cezalandırılması için her türlü çabayı destekleyeceğiz.

Bu öylesine alınmış bir karar değildir, imzacı ülkeleri yasal olarak bağlayan bir karardır. Bu kararın, İsrail’in Filistinliler’e yönelik saldırıları, katliam ve mülksüzleştirme politikaları konusunda caydırıcı olmasını umut ediyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çizdiği istikamet ve öncülüğünde, derhal ve kalıcı bir ateşkesin tesisi için yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Egemen ve bağımsız bir Filistin devletini güvence altına alacak müzakerelerin başlatılması için çağrıda bulunuyoruz. Kalıcı barışa ulaşmanın tek yolunun bu olduğuna inanıyoruz.

UAD’de İsrail aleyhine devam etmekte olan dava, İsrail’in Filistinliler’e karşı işlediği suçlar konusunda Batılı hükümetleri uyandırma potansiyeli ve vaadi taşımaktadır. İsrail’e uluslararası hukuk ve normlar karşısında bir istisna muamelesi yapılmasına son verilmelidir.

Derhal ateşkesin tesis edilmesi, insani yardım akışının kesintisiz bir şekilde sağlanması ve 1967 sınırları temelinde iki devletli çözümü temin edecek müzakerelerin yapılması çağrımızı yineliyoruz.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı


Akşehirli Öğrencilere “Sınav Kazandıran Taktikler” AnlatıldıÖnceki Haber

Akşehirli Öğrencilere “Sınav Kazandıran...

CİMER, vatandaşların sorunlarının çözüm adresi olmaya devam ediyorSonraki Haber

CİMER, vatandaşların sorunlarının çözüm...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar