İstanbul
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Sarsılmaz, Orta Doğu ve Afrika pazarı için EDEX’te

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sarsılmaz, Orta Doğu ve Afrika pazarı için EDEX’te
Abone ol
Sarsılmaz, 4-7 Aralık tarihleri arasında Mısır da düzenlenecek olan Afrika ve Orta Doğu’nun tek savunma ve güvenlik etkinliği EDEX’e katılacak. 400’den fazla savunma ve güvenlik şirketinin katılacağı fuarda Sarsılmaz, “yerli ve milli” imkanlarla üretilen 85 adet yeni nesil tabanca ve tüfek modelini tanıtacak.

 

 Sarsılmaz, 4-7 Aralık 2023 tarihlerinde Mısır’ın başkenti Kahire’de düzenlenecek EDEX 2023 (Egypt Defence Expo) fuarına, yeni nesil tabanca ve tüfeklerden oluşan bir seçkiyle katılacak.

 Dünya savunma sanayinin karar vericilerini 2 yılda bir buluşturan EDEX’te, savunma ve güvenlik sektörlerindeki en son teknolojiler ve ürünler sergilenecek. 

Gelecek hedefini “otonom silah sistemlerinde büyümek” olarak belirleyen Sarsılmaz, 400’den fazla savunma ve güvenlik şirketinin katılacağı fuarda, 5’i makineli olmak üzere toplam 19 tüfek, 60’ın üzerinde tabanca modeli ve diğer ürünleriyle birlikte toplamda 85 ayrı silahla yer alacak. Sarsılmaz, güvenlik güçleri için ürettiği yeni nesil silah sistemlerini EDEX’in seçkin ziyaretçilerine tanıtarak dünya pazarındaki payını artırmayı hedefliyor. 

 Özel modeller sergilenecek 

Ziyaretçiler, Sarsılmaz’ın SAR 9 tabanca ailesine ait SAR 9X, SAR 9C, SAR 9SP, SAR 9 METE, SAR9 Gen2 ve serinin küçük boyutlarıyla fark yaratan üyeleri SAR 9 SC ile SAR 9 CX modellerini inceleme fırsatı bulacak. Fuarda ayrıca B6, P8, K2 45, K12, KILINÇ 2000, SR 38 gibi tabanca modellerinin çeşitli versiyonları ile SAR 15T, SAR 308 V2, SAR 109T, MPT 76 SH, SAR56 model askeri tüfekler ve SAR 762 MT, SAR 127 MT model makineli tüfekler sergilenecek.  

SAR9 başta olmak üzere tamamen yerli tasarım ve mühendislikle üretilen Sarsılmaz silah sistemleri, 80’den fazla ülkeye ihraç ediliyor.  

Latif Aral Aliş: Afrika ve Orta Doğu bizim için önemli 

Dünyanın başka yerlerindeki fuarlarda olduğu gibi EDEX’te de büyük bir ilgi beklediklerini ifade eden Sarsılmaz Silah Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Latif Aral Aliş, “Şirketimiz, 150 yıla yaklaşan köklü geçmişiyle bugün Avrupa’nın en büyük entegre silah üretim tesislerinde, yerli ve  milli imkânlarla son teknoloji silahlar geliştiriyor. Bizim bu imkan ve kabiliyetimiz sektörün tüm aktörleri tarafından biliniyor ve çalışmalarımız yakından takip ediliyor. ‘Otonom silah sistemleri geliştiren bir teknoloji şirketi’ hedefiyle süren yolculuğumuzda, uzmanı olduğumuz geleneksel sistemlerimizin dünya pazarındaki payını artırarak ülkemizi de üst sıralara taşımayı arzuluyoruz. Afrika ve Orta Doğu pazarında ciddi anlamda iş fırsatları görüyoruz” değerlendirmesini yaptı. 

Fuar, uluslararası askeri VIP programına sahip 

Uluslararası Askeri VIP Programına sahip olan EDEX’i ziyaret edenler arasında askeri personel, hükümet yetkilileri, endüstri profesyoneli ve uluslararası delegasyonlar bulunuyor. Etkinliğin sponsorları arasında da Boeing, Huawei, Mısır Savunma Bakanlığı, Mısır Silahlı  Kuvvetleri yer alıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı


Türkiye’de çocuk işçi sayısı her yıl artmaya devam ediyor!Önceki Haber

Türkiye’de çocuk işçi sayısı her yıl art...

Mavi vatandaki gururumuza yoğun ilgi sürüyorSonraki Haber

Mavi vatandaki gururumuza yoğun ilgi sür...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar